Verslag BSK Finale 6 april 2014

Zondagmorgen 6 april vertrokken 7 kinderen van de basisschool KOM.MIJN naar Venray om deel te nemen aan de finale van de BSK
tafeltennis. Op het kindertafeltennisfeest in december hadden deze kinderen zich reeds gekwalificeerd. Van groep 6 waren dit Raf Brauer en Driss Boulaoud. Groep 5  werd vertegenwoordigt door Bram Nagel en Floris Flos en van groep 3/4 speelden Noah Derks, Mats Derks
en Mika Janssen.

In het nieuwe tafeltennis home van de vereniging Red Stars uit Venray werden ongeveer 50 kinderen van maar liefst 13 verschillende scholen ontvangen. Ruim 4 uur werd er door de jeugd fanatiek getafeltennist. Ook de uit Belfeld meegereisde ouders, opa en oma’s en begeleiders van ‘t Belke waren fanatiek, maar dan in het aanmoedigen van de jeugd.

Uiteindelijk bereikte de KOM.MIJN een verdienstelijke 5e plaats. Floris en Bram werden respectievelijk 1e en 2de van de groep 5 deelnemers. Raf en Driss uit groep 6 bereikten de finale poule en de jongste deelnemers Noah, Mats en Mika lieten zich van hun beste kant zien bij het spellen circuit dat voor de groep 3 en 4 deelnemers was georganiseerd.

Kortom het was een geslaagde en sportieve dag. Sinds de plaatsing van de tafeltennistafels op de speelplaats van de KOM.MIJN is het tafeltennisniveau van de Belfeldse jeugd duidelijk verbeterd. Tafeltennisvereniging ‘t Belke biedt de jeugd de gelegenheid om zich nog verder in het tafeltennis te bekwamen. Dit kan door lid te worden ‘t Belke, maar ook door vrijblijvend een 10 strippen kaart voor €30,- te kopen. De jeugd traint op dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 uur.