Edith Ernst van TTV ‘t Belke ontvangt de zilveren waarderings speld van de Gemeente Venlo

Op de jaarvergadering van TTV ’t Belke op vrijdagavond 14 maart 2014 was er een verrassing voor Edith Ernst. Het college van Burgemeester en wethouders heeft namelijk besloten Edith te onderscheiden met de zilveren waarderings speld van de Gemeente Venlo. Deze werd uitgereikt door wethouder Testroote voorafgaand aan de jaarvergadering in Mariahoef in Belfeld.

Het bestuur heeft ervoor gezorgd dat ook familie en vrienden van Edith aanwezig zijn in de Mariahoef.

Wethouder Ramon Testroote was om 20.00 uur aanwezig om Edith toe te spreken en deze onderscheiding op te spelden. Edith is helemaal verrast, ze heeft het niet verwacht, maar is zichtbaar blij.

IMG_2155IMG_2154

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edith doet al 25 jaar bestuurswerk voor TTV ’t Belke. Ook benoemt de wethouder dat Edith in de afgelopen 25 jaar al heel veel Belfeldse kinderen de beginselen van het tafeltennis heeft bijgebracht als trainster bij TTV ’t Belke. Naast het trainen organiseert Edith ook diverse andere activiteiten om de kinderen een leuke tijd te bezorgen en dat ze zich thuis voelen bij de vereniging.

Edith is op 17 februari 1989 tot het bestuur toegetreden. Ze heeft zich vanaf het begin met allerlei jeugdzaken bezig gehouden. Het organiseren van allerlei activiteiten voor de jeugd, zoals Kindertafeltennisfeest (voor alle jeugd van Belfeld), tot bosspelen en BBQ bij haar thuis. Edith heeft een aanstekelijk enthousiasme en altijd een positieve kijk op de zaken. Ze pakt elke gelegenheid aan om ‘haar’ te jeugd te promoten.

Edith verzorgt ook al jaren belangeloos de jeugdtrainingen. De eerste jaren vaak samen met een betaalde trainer van buiten de vereniging, de laatste jaren steeds vaker als hoofdtrainer, maar nooit wilde ze enige vergoeding voor haar werkzaamheden. Ze heeft daarvoor enkele jaren geleden ook speciaal het trainersdiploma gehaald. Naast haar drukke baan en haar gezin maakt ze tijd om elke dinsdag van half zeven tot half negen ’s avonds de jeugd de vaardigheden van het tafeltennis bij te brengen. Ook in tijden dat het ledenaantal terugloopt blijft ze positief en optimistisch en heeft ze altijd nieuwe ideeën om het aantal jeugdleden weer op peil te krijgen.

IMG_2159IMG_2160

 

Voor deze geweldige inzet, al die jaren werd Edith terecht onderscheiden met deze waarderings speld.

IMG_2161

Na de toespraak van wethouder Testroote was er een receptie voor alle aanwezigen. Edith werd door iedereen hartelijk gefeliciteerd en geprezen vanwege haar prestatie.