In een drukbezocht sportzaal in de Breuken in Tegeln kwam het 1e jeugdteam van TTV ‘t Belke in een zinderende wedstrijd net 1 punt tekort om het kampioenschap voor zich op te eisen.

Vooraf wisten Björn, Boyd en Dido wat de opdracht was, 6-4 winnen van Stiphout. Tot aan de laatste speeldag stonden beide teams op punten helemaal gelijk, maar was het onderlinge resultaat van de heenwedstrijd in Stiphout 6-4 voor Stiphout. Er moest zaterdag dus gewonnen worden om de titel veilig te stellen.

‘t Belke kwam slecht uit de startblokken. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 1-2. Ook het cruciale dubbelspel ging kansloos verloren. Tot overmaat van ramp verloor Dido haar tweede partij en stonden de Belfeldenaren al gauw met 1-4 achter. Trainer en publiek gingen nog 1 keer achter het team staan en zowaar, Boyd maakte eenvoudig de 2-4. Het geloof in een goed resultaat kwam langzaam terug nadat zowel Björn als Dido hun laatste partijen na een spannende 5e set allebei met 12-10 in Belfelds voordeel wisten te beslissen. Nog 2 partijen te gaan en 4-4 o het scorebord. Alleen door beide partijen te winnen kon het kampioenschap gevierd worden.

Björn moest aantreden tegen Ben Visser, de onbetwiste nummer 1 van het team en de hele competitie. Ben had tot aan deze wedstrijd slechts 1 partij verloren. Een moeilijke opgave dus voor Björn. De eerste set ging kansloos met 6-11 verloren, waarna Björn in de 2e set zijn rug rechtte 11-6. Met prachtig spel en schitterende rally’s was dit de mooiste en de belangrijkste partij van de dag. Ook in de 3e set wist Björn zijn hoge nivo vast te houden, maar Ben hield het hoofd koel, 7-11. Het kampioenschap hing aan een gouden draadje. In de 4e set, en na een tactische time-out wist Björn weer aan het langste eind te trekken 11-8. Een verrassing hing in de lucht. In de 5e set liet Ben, ondanks felle tegenstand van Björn zien, waarom hij de beste speler uit deze competitie is. Redelijk eenvoudig haalde hij de trekker over en stelde daarmee het kampioenschap voor Stiphout veilig. 7-11 en dus 4-5. Na sportieve felicitaties met bloemen moest Boyd zijn laatste wedstrijd nog spelen. De spanning was er vanaf, maar Boyd wist de partij toch netjes in zijn voordeel te beslissen. Eindresultaat 5-5. Beide teams eindigen met 63 punten, in Stiphout wordt het kampioenschap gevierd en de jeugd van ‘t Belke moet teleurgesteld genoegen nemen met de ondankbare 2e plek. Het vertoonde spel was prachtig, ze mogen met trots terugkijken op het behaalde resultaat.