Tegelen en Belfeld in evenwicht

Een nieuw seizoen, een nieuwe trainer, een gedeeltelijk nieuw team, nieuwe kansen dus. Met deze instelling trad ‘t Belke 1 afgelopen dinsdag aan in de uitwedstrijd tegen het Tegelse TTC 1.

Volgens Jose Smets is het team normaal gesproken een slow starter in de competitie, maar daar wilden de spelers nu verandering in brengen. Dat leek niet direct te lukken en in een warme zaal keek ‘t Belke 1 al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dit werd in de daarop volgende enkelpartijen recht getrokken tot een 2-2 stand.

Omdat de dubbelparen onvoldoende op elkaar ingespeeld waren, nam TTC al snel weer 2 punten voorsprong. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat Jose Smets en Jorben Schimkat zich pas na 5 sets gewonnen gaven. Over Jorben Schimkat gesproken, deze maakte zijn debuut bij de senioren en deed dat zeer verdienstelijk. Zijn spel was rustig en goed verzorgd en het leek alsof hij al jaren op dit niveau acteerde. Helaas kon hij net geen wedstrijden winnen, maar dat gaat in de toekomst zeker gebeuren.

In het tweede gedeelte van de avond nam ‘t Belke het heft in handen en mede door een vechtoverwinning van Edith Ernst werd de einduitslag 5-5. Een prima resultaat voor de eerste wedstrijd, zeker gezien het feit dat de Tegelenaren vorig jaar de 2de plek in het eindklassement hadden opgeeist. Een resultaat dus met perspectief, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Het begin was er in elk geval.