RECREANTENCOMPETITIE.

Dinsdagavond 18 april stond voor beide recreantenteams de laatste wedstrijd van seizoen 2022/2023 op het programma. Voor beide teams was het een thuiswedstrijd.

Het 1e recreantenteam moest de strijd aangaan met Veta 2 uit Velden. Bij het 1e recreantenteam ging het om het behalen van het kampioenschap in de 2e klasse. Hiervoor was nog één punt nodig. Aan Boyd de eer om dit punt binnen te halen, wat hem vrij eenvoudig lukte. Dus tijd voor de huldiging. Ook Bart wist zijn eerste enkelwedstrijd in 5 spannende games binnen te halen. Voor Roy en Rik ging dat iets gemakkelijker. De dubbel van Boyd en Rik werd best wel spannend, maar werd uiteindelijk in het voordeel beslist. Bart en Roy maakten er ook een winstpartij van in 5 spannende games. De 2e enkelwedstrijd was voor Boyd best wel spannend, hij won in 5 games. Ook Bart, Rik en Roy wisten hun 2e enkelwedstrijd te winnen. Dus de grootst mogelijke uitslag was bereikt: 10-0. Een uitstekend resultaat. Op 13 december werd nog gelijk gespeeld tegen Veta 2 in Velden.

Het 2e recreantenteam ging de strijd aan met Red Stars 2 uit Venray. Het klasse behoud in de 3e klasse was al veilig gesteld. Maar het was best een spannende ontmoeting. José, Edith en Jo wisten hun 1e enkelwedstrijd te winnen, maar het ging niet erg gemakkelijk. Piet verloor helaas zijn 1e enkel-wedstrijd. Tijd voor de dubbelwedstrijden. José en Jo verloren hun dubbelwedstrijd in 4 games en Edith en Piet verloren hun dubbelwedstrijd in 3 games. Dus na de dubbelwedstrijden een gelijke stand: 3-3. José wist de 2e enkelwedstrijd te winnen in 5 spannende games en Edith verloor haar 2e enkelwedstrijd. Jo wist ook zijn 2e enkelwedstrijd te winnen en Piet verloor helaas zijn 2e enkelwed-strijd. Dus een gelijke eindstand: 5-5. Dit mag wel een uitstekend eindstand worden genoemd, omdat op 23 september 2022 nog met 8-2 in Venray werd verloren.

Voor het precieze verloop van de wedstrijden, zie hier beneden:
’t Belke 1 – Veta 2
’t Belke 2 – Red Stars 2